28 okt 2007

halloween




Rond 3 uur kwamen de eerste griezeltjes aan. En ze hadden er, net zoals onze uitgelaten Lenne, allemaal zin in. De mama's hadden ook dit keer voor lekkere hapjes gezorgd: griezelsnoepjes, pompoensoep met spinnen, mini pizza's, taartjes, pasta, kortom, we konden weer gaan eten.
Om de kindjes bezig te houden had ik hen egeltjes laten maken van kleine cakejes en mikadostokjes. De kleintjes aten de cakejes liever onmiddelijk op, haha...
Om 6 uur arriveerde nonkel Rudi met een spetterend vuurwerk. Iedereen ging voor het raam zitten, terwijl hij zijn knallende show opvoerde. Fleur was in de wolken, Yves kroop liever heel dicht tegen mama aan. En toen werd het tijd voor de boswandeling. De mannen hadden de tocht een beetje voorbereid door kaarsjes en griezelsnoepjes te verstoppen en hier en daar een eng mannetje. Met een hele bende waren we, 18 in het totaal. Volgend jaar mogen we er nog 3 kleintjes bij tellen, dus dat beloofd.
Halverwege hebben we een kleine halte gehouden, en terwijl Rudi profetische(!)teksten voorlas, genoten wij van een jeneverke met een gehaktballeke. Dat smaakte.
Terug huiswaarts, werd het tijd om de laatste gaatjes te vullen met een ijsje met gemixte maltezers, mmm. Jamie Oliver, onze goeroe...
Toen ik merkte dat mijn huis er uitzag alsof er een tsunami door was geraast, werd het tijd om iedereen naar huis te sturen. Het was een drukke, maar heel gezellige dag.

Geen opmerkingen: