14 okt 2008

stafylokokken

Het pleisterverhaal van Lenne krijgt nog een staartje. Dit weekend begon de infectie bij Lenne nog verder uit te breiden over zijn rug, en ook ik kreeg allemaal rare bultjes op de plaatsen waar ik last heb van allergieeen. En gisteren kreeg Roos op de koop toe ook al iets eigenaardigs op haar buik. Na twee nachten niet slapen van de pijn, (man, dat deed pijn, net alsof mijn arm in brand staat, ik wil krabben, maar dat verergert de situatie alleen maar) konden we vanmorgen om 8 uur bij de huidspecialist terecht. Wat blijkt? Op de wonde van Lenne heeft zich het stafylokokken bacterie genesteld. Dit is een zeer besmettelijke bacterie (ook wel ziekenhuisbaterie genoemd) die ontzettend jeukt en snel uitbreidt. gelukkig klaagt Lenne niet van jeuk. Roos krabt wel,en ik merk dat ze last heeft omdat ze niet echt te genieten is. Tuurlijk is mijn eerste 'paniek' de baby. Volledig veilig is het niet voor de baby, maar een ziekenhuis binnengaan om toch even aan de monitor te hangen, vind ik nu nog te riskant. Zeker op een kraamafdeling. Hopelijk kan ik binnen een paar dagen toch even gaan, zodat ik een beetje gerustgesteld ben. Ik was natuurlijk helemaal van mijn melk toen ik de auto instapte, dat ik met mijn 'goed' hand tussen de deur geklemd geraak omdat ik lenne zijn deur wou dicht doen. typisch. Is die hand ook tijdelijk 'buiten dienst'. We moeten 14 dagen in 'carrentain' blijven. In theorie allemaal heel mooi, ware het niet dat het op het werk super druk is (en er helaas geen kaboutertjes mijn werk komen doen) en ik thuis moet zitten met 2 kids, terwijl ik nog niet eens tegoei nen boterham kan smeren. Dat beloofd weer.

7 opmerkingen:

Lowie, Amelie, Davy & Birgit zei

veel sterkte in deze moeilijke dagen. Hopelijk genezen jullie allemaal snel.
Hou de moed er in.

Lieze zei

amai!!
dat kan snel gaann seg!!!
en dat van een pleister!!!

pffff...

moet je nu een soort antibiotica nemen?
of enkel in quarantaine?


veel beterschap en dat je snel op controle kan gaan voor de baby!!!

evy en co zei

Ja, ik heb hier ondertussen 6 flessen antibiotica in de frigo staan, zonder de cortisonen zalfkes en cremes. Elke handdoek en washandje moet onmiddelijk weg, en we moeten ons wassen met isobetadine zodat we volledig ontsmet zijn. Hopelijk bgint het snel te werken. Roos haar buikje vind ik momenteel het viest uitzien, heb zo een medelijden met haar, het vel is preies helemaal af verbrand,pfff. Lenne klaagt gelukkig niet, maar hij is ook al langer met een kuur bezig.

Anoniem zei

Oei,dat is minder goed nieuws!
Hoop dat jullie weer vlug beter zullen zijn...
Dikke kussen en knuffels

Ann,Emily en Siennake xxx

PAnnouk zei

Wat een ellende om die stomme plakker !

PAnnouk zei

Ik moest nog aan jullie denken. Merel had op ene ochtend de plakkers te stekken, vlak na Lenne zij nplakker-verhaal. Ze plakt er 2 in haar gezichtje terwijl ik met Linde bezig ben en ik mag ze er absoluut niet af doen! Iedereen vraagt me wat er scheelt maar eigenlijk zit er enkel en alleen maar een muggebeetje onder. Na 2 dagen mag ik de plakker toch -in ruil voor een snoepje- aftrekken want het sie eigenlijk geen zicht. Maar nu staat dus de hele vorm van de plakker rood op haar gezichtje, de vorm van een pinguin, ook nog na 24h. Warschijnlijk plakte de plakker iets te fel en is haar huis daardoor geiriteerd ... hopelijk krijgt ons verhaal ook geen staartje!

Veel beterschap

evy en co zei

Ik hoop het ook niet voor jullie. Hou het toch maar eventjes in de gaten. Ik ken nog een aantal kindjes die de staflylokokken van een muggenbeet hebben gekregen. Maar dan is het wel van een opengekrabte.